[ WIN-WIN-WIN- SITUATION ]
Skala räkor. Usch. Fy vad tråkigt! För det räcker ju inte med en räka liksom. Det krävs massor och ytterligare lite till för någon typ av tillfredställelse. Jag som är från västkusten är van vid att ha en fiskhandlare runt var och vartannat hörn men andra bullar är det här i Uppsala. Jo men visst! Vi har 1 1/2 riktig fiskhandlare här om man bortser från några mataffärer med fiskdisk. Så i går tänkte jag ordna lite lyxigt vuxenlördagsmys och hittade till slut till Saluhallen här. Jag vet inte varför den fortfarande kallas för en saluhall för faktum är att det är några restauranger, fiskhandlaren, en ostbutik och en thé-butik... Ni förstår!
Mina val föll på musslor och hummer som jag gratinerade i ugnen och nu till vad jag vill komma fram till: räkor. Men inga färska räkor utan rökta räkor. Smakar mer= räcker med mindre= mindre att skala. En win-win-win-situation!
Det bästa av allt var att det blev en handfull räkor över och självklart blir det en gotte-macka av dem idag! Rostad ciabatta med ordentligt med aioli. Lite färska salladsblad, gurka för att lätta upp det. Räkor efter smak och lite färsk vårlök på det. Hugg in!



Foto Bakir&Bäver
ser super gott ut!