[ WITH A PINCH OF SALT ]
Vissa dagar bara måste man. Unna sig ni vet. Och det är ju i början av säsongen. Så man måste ju passa på. Alla ursäkter att gotta sig lite mitt i veckan är godtagbara tycker jag. En helt vanlig torsdag så bakade vi den gottigaste av alla gottiga rabarberpajer...Med en liten liten twist!
Detta behöver du:
500g rabarber
150g riktigt smör
2+1dl socker
3dl vetemjöl
1dl havregryn
1-2tsk flingsalt
Dela rabarbern i centimeter tjocka slantar och blanda i 1 dl av sockret. Sprid ut i formen. Blanda resten av ingredienserna till en smulig deg. (Själv gör jag dubbel sats av smuldegen för det e ju så gott!) Fördela över rabarbern och tjoff in i ugnen 225 grader i ca 20 min.
Sen är det ju inte någon som på riktogt har så lite vaniljsås till smulpaj som jag har på mina bilder... Ös på med vaniljsås. Sött. Salt och lite surt. Toppelitopptopp!






Tack för receptet! Vi gjorde detta igår och saltet förhöjde verkligen smaken. Dock var vi oeniga om det skulle ha varit lite mer salt, smaken som baken.